LG G7 ръководство на потребителя

LG G7
5.4 · 1
PDF ръководство на потребителя
 · 1340 страници
български
ръководство на потребителяLG G7
Приспособени одлики
40

Препознавање на лице

Преглед на препознавањето лице

Може да го отклучите екранот со помош на зачуваните податоци за лицето.
• Оваа одлика може да е помалку безбедна отколку другите начини за
заклучување на екранот, како што се Knock Code, Облик, PIN и Лозинка.
• Екранот може да се отклучи кога се користи лице слично на вашето или
ваша фотографија.
• Препознаените податоци за лицето безбедно се чуваат во вашиот уред.
• Кога препознавањето лице е избрано за заклучување на екранот, мора
да внесете Knock Code, Облик, PIN или Лозинка што се користеле за
регистрација на лицето без директно да се користи препознавањето
лице откако се ќе вклучи уредот. Според тоа, внимавајте да не го
заборавите специфицираниот метод.
• Доколку уредот не го препознава вашето лице, или сте го заборавиле
методот специфициран за регистрација, посетете го најблискиот Центар
за грижа за корисници на LG и однесете го уредот и ваша лична карта.
• За штедење на батеријата, одликата за препознавање лице нема да
работи кога нивото на батеријата е под 5%.

Мерки на внимание за препознавање лице

Точноста на препознавањето лице може да се намали во следниве случаи. За
да се зголеми точноста на препознавање лице, пред користењето на уредот
проверете го следново.
• Кога вашето лице е покриено со капа, очила или маска, или вашето лице е
значително различно поради силна шминка или брада.
• Кога има отпечатоци од прсти или надворешни супстанции на објективот
на камерата, или вашиот уред не може да го детектира вашето лице
поради пресилна или преслаба светлина.

Тук вижте безплотното ръководство за LG G7. Прочетохте ли ръководството, но отговаря ли то на Вашия въпрос? Тогава задайте въпроса си на тази страница на други собственици на LG G7. Задайте въпроса си тук

Имате ли въпрос относно LG G7?

Имате въпрос относно LG и отговорът не е в ръководството? Задайте въпроса си тук. Предоставете ясно и изчерпателно описание на проблема и въпроса си. Колкото по–добре опишете проблема и зададете въпроса си, толкова по–лесно други собственици на LG ще могат да Ви дадат добър отговор.

Брой въпроси: 0

Общи
LG
G7
Смартфон
български
Ръководство за потребителя (PDF)
adslot

Не можете да намерите отговора на въпроса си в ръководството? Може да намерите отговора на въпроса си в често задаваните въпроси относно LG G7 по-долу.

Не можете ли да откриете въпроса си? Задайте въпроса си тук

Няма резултати