LG G7 ръководство на потребителя

LG G7
5.4 · 1
PDF ръководство на потребителя
 · 1340 страници
български
ръководство на потребителяLG G7
Приспособени одлики
44

Препознавање на глас

Преглед на препознавањето глас

Екранот можете да го отклучувате со вашиот глас.
• Оваа одлика може да е помалку безбедна отколку другите начини за
заклучување на екранот, како што се Knock Code, Облик, PIN и Лозинка.
• Екранот може да се отклучи кога се користи глас сличен на вашиот или
снимка на вашиот глас.
• Кога за заклучен екран е избрано препознавање глас, откако се ќе
вклучи уредот наместо препознавање на гласот внесете ги Knock Code,
Облик, PIN-от или Лозинка што беа користени за регистрацијата на
гласот. Според тоа, внимавајте да не го заборавите специфицираниот
метод.
• Доколку уредот не го препознава вашиот глас или сте ја заборавиле
содржината специфицирана за регистрација, посетете го најблискиот
Центар за грижа за корисници на LG и однесете го уредот и вашата
лична карта.
• Препознаените податоци за гласот безбедно се чуваат во вашиот уред.

Мерки на внимание за препознавање глас

Точноста на препознавањето глас може да се намали во следниве случаи. За
да се зголеми точноста на препознавање лице, пред користењето на уредот
проверете го следново.
• Кога зборувате поинаку од регистрираната говорна команда.
• Кога зборувате на бучни места.
• Кога отворот на микрофонот е покриен со вашата рака или какви било
надворешни супстанции.
• Кога регистрираната говорна команда е премногу кратка (се
препорачуваат 3 до 5 слогови).

Тук вижте безплотното ръководство за LG G7. Прочетохте ли ръководството, но отговаря ли то на Вашия въпрос? Тогава задайте въпроса си на тази страница на други собственици на LG G7. Задайте въпроса си тук

Имате ли въпрос относно LG G7?

Имате въпрос относно LG и отговорът не е в ръководството? Задайте въпроса си тук. Предоставете ясно и изчерпателно описание на проблема и въпроса си. Колкото по–добре опишете проблема и зададете въпроса си, толкова по–лесно други собственици на LG ще могат да Ви дадат добър отговор.

Брой въпроси: 0

Общи
LG
G7
Смартфон
български
Ръководство за употреба (PDF)

Не можете да намерите отговора на въпроса си в ръководството? Може да намерите отговора на въпроса си в често задаваните въпроси относно LG G7 по-долу.

Не можете ли да откриете въпроса си? Задайте въпроса си тук

Няма резултати