LG G7 ръководство на потребителя

LG G7
5.4 · 1
PDF ръководство на потребителя
 · 1340 страници
български
ръководство на потребителяLG G7
Основни функции
83

Шифрирање мемориска картичка

Можете да ги криптирате и да ги заштитите податоците зачувани на
мемориската картичка. До криптираните податоци на мемориската картичка
не може да се пристапи од друг уред.
1
Допрете на Поставки Општо Заклучен екран и безбедност
Шифрирање и акредитиви
Шифрирај SD-картичка.
2
Прочитајте го прегледот на екранот за криптирање на мемориската
картичката и потоа допрете на ПРОДОЛЖИ за да продолжите.
3
Изберете опција и допрете на ШИФРИРАЈ СЕГА.
• Шифрирање нови датотеки: За криптирање само на податоци кои по
криптирањето ќе се чуваат на мемориската картичка.
• Целосно шифрирање: За криптирање на сите податоци што во
моментот се зачувани на мемориската картичка.
• Не опфаќај медиумски датотеки: За криптирање на сите датотеки
освен медиумските датотеки како оние со музика, фотографии и видео-
записи.
• За да криптирате мемориска картичка, внимавајте заклучувањето на
екранот да биде поставено на користење PIN или лозинка.
• Штом почне криптирањето на мемориската картичка, некои функции
не се достапни.
• Ако уредот се исклучи додека трае криптирањето, процесот на
криптирање се прекинува и некои податоци може да се оштетат. Затоа,
проверете дали батеријата е доволно наполнета пред стартувањето на
криптирањето.
• До криптираните датотеки може да се пристапи само од уредот каде се
криптирани.
• Криптирана мемориска картичка не може да се користи на друг уред од
LG. За да користите криптирана мемориска картичка на друг мобилен
уред треба да ја форматирате картичката.
• Можете да го стартувате криптирањето на мемориски картички
дури и кога во уредот нема инсталирана мемориска картичка. Секоја
мемориска картичка која ќе се инсталира по криптирањето, автоматски
ќе биде криптирана.

Тук вижте безплотното ръководство за LG G7. Прочетохте ли ръководството, но отговаря ли то на Вашия въпрос? Тогава задайте въпроса си на тази страница на други собственици на LG G7. Задайте въпроса си тук

Имате ли въпрос относно LG G7?

Имате въпрос относно LG и отговорът не е в ръководството? Задайте въпроса си тук. Предоставете ясно и изчерпателно описание на проблема и въпроса си. Колкото по–добре опишете проблема и зададете въпроса си, толкова по–лесно други собственици на LG ще могат да Ви дадат добър отговор.

Брой въпроси: 0

Общи
LG
G7
Смартфон
български
Ръководство за употреба (PDF)

Не можете да намерите отговора на въпроса си в ръководството? Може да намерите отговора на въпроса си в често задаваните въпроси относно LG G7 по-долу.

Не можете ли да откриете въпроса си? Задайте въпроса си тук

Няма резултати